Natálie Kotková (Miss World ČR 2016): Můžeš jako bloggerka „vzít vítr z plachet“ bulváru tím, že sama odhaluješ zvolenou část svého soukromí?

Natálie Kotková je úspěšná blogerka, studentka marketingové komunikace a od letošního jara také úřadující Miss World ČR. Už dva roky se prezentuje prostřednictvím svého blogu The Nattiness zaměřeného na módu, životní styl a cestování a například jen na Facebooku ji sleduje přes 18 tisíc lidí a na Instagramu dokonce 98 tisíc, my jsme se jí proto zeptali:

Máš pocit, že coby blogerka máš nějakou výhodu před bulvárními novináři, třeba už tím, že sama odhaluješ tebou zvolenou část svého soukromí?

Ono se obecně říká, že novináři spíš nemají rádi blogery, protože mají pocit, že jim tak trochu fušujeme do řemesla. My si přitom vůbec nehrajeme na redaktory. Já jsem tento názor ale nikdy nezažila na vlastní zkušenost a myslím si, že si většinou uvědomují, že to je jiná oblast. A mé vlastní zveřejňování je jak výhoda, tak nevýhoda. Nevýhoda je v tom, že jak sama zveřejňuji své soukromí, tak oni už o mně nechtějí tolik psát, protože si říkají, že informace jsem už sama pustila do světa. Ale samozřejmě v soutěži mají zájem o to, aby o nás byly mediální výstupy, takže já se v tom blogování musím krotit. Proto jsme nemohla třeba v Thajsku postovat fotky, které ještě nebyly v médiích, a musela jsem počkat.

Na druhou stranu si myslím, že mám výhodu, protože už vím, jak s novináři jednat, co zveřejnit, jak s novináři mluvit. Takže se snažím ty zkušenosti uplatnit a vždy se s nimi nějakým způsobem dohodnout.

Když s novináři mluvíš, cítíš nějaký rozdíl v otázkách, které ti kladou seriózní a bulvární novináři?

Většinou k nám ty rozhovory ze serióznějších médií,  třeba z MF Dnes a Hospodářských novin, chodily už přes Miss, takže jsme dostaly hotové otázky a my jsme odpovídaly, ale určitě to bylo znát z jejich znění, jak byly podané nebo z tématu, kterého se týkaly. Ale nic proti tomu, prostě mají nějaký typ čtenářů a podle toho podávají otázky a podle toho i my odpovídáme. Takže poznat to rozhodně jde. Většinou nás taky bulvární média zpovídají osobně, potkáme se a mluvíme spolu před kamerou, takže je to rozhovor postavený na lidském kontaktu a komunikaci z očí do očí.

natiness
Foto: TheNattiness

Takže zkoušíš přizpůsobit své odpovědi typu čtenářů?

Když odpovídám pro bulvár, tak jsem taková víc svá, taková živější, ale když jsem třeba odpovídala v příloze MF Dnes, tak jsem se snažila mluvit trochu sofistikovaněji, aby moje odpovědi nebyly tolik rozlítané. Ale úplně se neměním, spíš jde o tu volbu slov. A nemám ani nějakou špatnou zkušenost s výslednou podobou poskytnutých rozhovorů, nestalo se mi, že by mi v rámci korektur například změnili význam mých vět nebo mi vložili do úst výroky, které jsem nikdy neřekla.

Přidat komentář